icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

TravelEssence: het beste van twee werelden

shutterstock-486846196

Australië en Nieuw-Zeeland zijn beide indrukwekkende landen. Ondanks dat de landen dichtbij elkaar liggen, verschillen deze behoorlijk van elkaar. Zowel Australië als de twee eilanden van Nieuw-Zeeland hebben veel te bieden, en dat maakt kiezen tussen een van de landen een lastige opgave. Maar als je dan toch al aan de andere kant van de wereld bent, waarom kies je er dan niet voor om beide landen in een rondreis te combineren?

Een rondreis door zowel Australië als Nieuw-Zeeland is goed te combineren. Ben je benieuwd waarom een rondreis door beide landen een goed idee is? Wij geven je in dit artikel een aantal redenen en benoemen de highlights die het de moeite waard maken

shutterstock-349221143

De highlights van Australië

Er zijn natuurlijk verscheidene redenen om Australië te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige stranden, de wijngaarden of het grootste koraalrif ter wereld: Great Barrier Reef. Maar er zijn meer opties. Wij delen alvast drie van onze Australië highlights.

  1. Onmisbaar: de Great Ocean Road

Een route van ongeveer 240 kilometer langs de zuidkust van Australië, oftewel de Great Ocean Road, is misschien wel de mooiste autoroute ter wereld. De route leidt je langs rotsformaties, zandstranden en karakteristieke vissersdorpen. Voor de avonturier is het ook mogelijk om vanaf deze route het regenwoud te bezoeken.

  1. Ontdek wereldsteden op de fiets

Australië is groot, en de steden zijn dat ook. Ondanks dat de steden veel te bieden hebben, wil je vast geen dagen rondlopen om alle bezienswaardigheden te bekijken. Gelukkig hoeft dat ook niet, want onder lei - ding van een lokale gids kun je de hotspots van Melbourne, Sydney en Brisbane met de fiets verkennen. Liever de natuur in met de fiets? Dat kan ook met een fietstocht door Victoria.

  1. Spot wildlife in een van de National Parks

Australië heeft veel unieke plant- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de kangoeroe en koala. In het noorden van het land kun je het Kakadu National Park bezoe - ken. Dit is het grootste National Park van Australië met watervallen, grotschilderingen van Aboriginals en krokodillen. Vind je Kakadu National Park te ver? Gelukkig zijn er nog 500 andere nationale parken waar je uit kunt kiezen tijdens je rondreis.

De highlights van Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland ontbreekt het ook niet aan bijzondere plekken. Zo zijn er berglandschappen met vulkanen en kun je er goed zeilen langs de kust. Wij delen graag nog drie highlights van Nieuw-Zeeland.

  1. Hike over een van de gletsjers

Aan de ruige westkust van Nieuw-Zeeland zijn meerdere gletsjers te vinden, waaronder de 27 kilometer lange Tasman Glacier. Het hiken over een gletsjer is een ‘once in a life time experience!’ Onder begeleiding van een ervaren gids kun je een hike over een van de gletsjers maken.

  1. Met de kajak door Abel Tasman National park

Zin in een relaxte tocht waarbij je ongetwijfeld een zeehond tegenkomt? Dan is het ontdekken van het Abel Tasmanpark per kajak iets voor jou. Het is ook mogelijk om de kajaktocht te combineren met een watertaxi. Of verleng je tocht met meerdere dagen om zo meer plekken van het park te zien.

  1. Ervaar de Maoricultuur

De Maori’s zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Bij de Maori’s horen rituelen en tradities die je tijdens jouw reis kunt ervaren. Bezoek bijvoorbeeld een welkomstceremonie of ontdek samen met een Maori-familie de heilige plekken in de natuur. TravelEssence heeft meerdere activiteiten om de Maoricultuur te ervaren.

Waarom een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland met TravelEssence?

TravelEssence is zowel expert op het gebied van rondreizen door Australië als Nieuw-Zeeland. Door een reis te maken met TravelEssence, kun je er zeker van zijn dat je de mooiste plekken ziet in beide landen. Je kunt contact opnemen om alle individuele wensen te bespreken. Op deze manier kan TravelEssence jouw perfecte reis samenstellen

Evenementen
JAN
11
PC voor privé

Aanbiedingen

Vanaf het nieuwe jaar gaan we een aanbod doen met diverse PC's, Mac etc voor privégebruik. Naar a...

 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored