icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Op reis en internet

We kennen het allemaal wel eens, op (zaken)reis en in het hotel willen we even de mail ophalen, iets opzoeken op internet of ’s avonds even skypen of facetimen met het thuisfront. Daarvoor heb je een goede internetverbinding nodig.

In de praktijk is wifi toegang in hotels duur of de kwaliteit is niet om over naar huis te schrijven. Uit de tijd dat men voornamelijk met een forse laptop reisde zijn er in sommige hotels nog wel (vaak gratis) bekabelde aansluitingen.  Maar ja, hang daar je iPad, Galaxy of Macbook air maar eens aan……alhoewel…. Thuis komt er toch ook een kabel binnen, hoe gaan we daar dan op wifi? Precies: Met een router, een kastje die via een antenne het internetsignaal de lucht in stuurt.

Dus we hebben een router nodig. Nu kunnen we in theorie die hele doos met antennes en alle lampjes en toeters en bellen in de koffer gooien, maar dat is zo’n gedoe. Ik gebruik al enige tijd een reisrouter. Een product met dezelfde functionaliteit maar dan in zeer klein pocketformaat.20140525 img nbg2105 art

ZyXel, een partner van de AACC heeft zo’n product ook in z’n assortiment. Voor een tientje of vier ben je helemaal klaar om op reis prima te kunnen internetten. De hele handel past in een leeg sigarettendoosje, dus dat geeft al aan dat dit niet de reden van overbagage gaat zijn.

We hebben het hier over de NBG2015. In een klein doosje zitten naast de router een chique tasje, de router, een USB kabel en een adapter die maar liefst is voorzien van 3 verwisselbare stekkers. De Engelse, Amerikaanse en Europese stekker. Daarmee ben je in het grootste deel van de wereld wel gedekt.  Ook op veel andere plekken zoals bijv. Hong Kong zijn deze stekkers gangbaar.

Je kunt de USB kabel natuurlijk ook gewoon in je laptop steken als je die gebruikt. Deze heeft uitsluitend een functie voor de voeding. Aan de andere kant van het apparaat zit een aansluiting voor een netwerkkabel (die moet je zelf bij je hebben als het hotel er niet in voorziet) en daarmee sluit je de router aan op het internet.

Ik heb normaal de vijf minuten-regel. Als een product niet binnen vijf minuten functioneert is het slecht ontworpen en wil ik het niet hebben. Dit product sloeg alles op dat gebied. Binnen een minuut had ik het aan de praat en mijn iPad gekoppeld.

Na het aansluiten van de voeding en netwerkkabel is het apparaat gelijk in de lucht. In de handleiding die uit één vel papier bestaat, met duidelijke uitleg en plaatjes staat dat je de router op „router” moet zetten, en dat het SSID (waarmee je het netwerk kunt identificeren), ZyXELxxxx is, waarbij de vier kruisjes staan voor de laatste vier cijfers van het nummer op de achterzijde. Dit klinkt ingewikkeld maar de plaatjes laten er geen misverstand over bestaan, je weet gelijk welke je hebben moet.

Op je apparaat zie je dit netwerk verschijnen (als het begint met ZyXEL is het eigenlijk al goed) en kun je met de standaard WPS key aanloggen.

Prima snelheid (N standaard), waarschijnlijk sneller dan je thuis gewend bent, en geen last van weinig bereik, het apparaat staat op je eigen kamer, meestal nog geen meter bij je vandaan natuurlijk.

Voor hotels die slechts één verbinding per aansluiting toestaan kun je met één druk op de knop het Mac-adres van je laptop klonen, en zo gezellig met de hele familie op één verbinding werken. Zo simpel kan het dus zijn… 

Voor moderne apparatuur die codering per knop ondersteund (een zgn. WPS button) is deze ook aanwezig, en hoef je geen wachtwoord in te voeren, maar ik zit er heel simpel in: Thuis één keer aan je iPad of telefoon koppelen en na het aansluiten ben ik voortaan binnen een minuut online. Zonder gedoe, en daar ging het mij om. Het apparaat heet een Wireless Mini Travel Router en dat is precies wat het is.

Van harte aanbevolen en om die reden gaan we voor de zomer hier een aanbieding mee doen.
Let op je mailbox!

 

Martin Tokkie 

 

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored