icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Oortjes of In Ear Monitors?

andromeda-paint-1

ADVERTORIAL - De meesten van ons lopen nog rond met de bij smartphones meegeleverde ‘dopjes’. Er gaat echter een wereld voor je open wanneer je eens gaat luisteren bij een specialist. IEMs zijn er in alle prijsklassen, maar waag eens de stap naar een duurder exemplaar: het resultaat is gegarandeerd beter geluid.

Pasvorm

De anatomie van het oor en de gehoorgang is bij iedereen anders. Daarom hoort ook iedereen anders. Bij een correcte pasvorm zit een IEM comfortabel, ook bij gebruik langer dan tien minuten. Een goede IEM mag nooit irriteren en moet je afsluiten van de geluiden om je heen. Een slechte ‘seal’ zorgt ook voor het ‘weglekken’ van lage tonen. Experimenteer dus met de bijgeleverde tips (siliconen of memory foam) en zoek uit welke je fijn vindt zitten.

Single of multi driver

Elk merk heeft haar eigen filosofie bij het ontwikkelen van IEMs. Sommige merken (zoals Final Audio) geloven sterk in een ‘single driver’-toepassing. Dat wil zeggen dat er maar één speakertje in de IEM zit. Dit speakertje zorgt voor de lage, midden en hoge tonen én alles daartussenin. Dit levert een mooi coherent geluid op. Andere merken passen vaak meerdere speakertjes toe. We spreken dan over een ‘multi driver’-IEM. Hierbij neemt elk speakertje een bepaald deel van het frequentiebereik voor haar rekening. Het toepassen van meerdere drivers kan voor een mooiere weergave zorgen, mits goed toegepast. Enkele merken die dit goed doen zijn Campfire Audio en 64 Audio.

De juiste partner voor je IEM

Uiteraard kun je een IEM aansluiten op je smartphone. Maar om het volledige potentieel van je IEM te benutten, kun je een portable muziekspeler kopen. Je kunt hier spelers van bekende High Endmerken voor gebruiken, zoals Astell&Kern, maar denk ook eens aan de Shanling M0 muziekspeler. Dit is een betaalbare maar goed klinkende alleskunner die nauwelijks groter is dan een Apple Watch. Je kunt er een bedrade koptelefoon/ IEM op aansluiten, maar Bluetooth werkt even makkelijk. Wil je Spotify of Tidal vanaf je telefoon streamen, of muziek spelen vanaf een microSD kaart van 512GB? Geen probleem.

Voor gespecialiseerde winkels bezoek je www.duneblue. com/dealers/ en www.earsinc. eu/dealers/.

Waar te koop?

Je kunt natuurlijk online een groot assortiment aan IEMs vinden, maar het mooie aan een gespecialiseerde winkel is dat je er alles kunt beluisteren. Zeker als het voor jou nog onontgonnen terrein is, is het van belang dat je goed wordt geadviseerd. De echte specialisten zijn nu nog dun bezaaid, maar het is zeker de moeite waard er eentje op te zoeken: een ruim assortiment en advies op maat komen daarbij aan bod.

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 1 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 2 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 3 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored