icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Mijn mooiste vakantiefoto april 2019

img-3356

Tekst: Ankie Akkerman

Mijn favoriete vakantiebestemming is Kroatië. Alweer een jaar of tien geleden besloten we in plaats van Italië eens een ander land te bezoeken en zijn zo in Kroatië terecht gekomen. Met onze vrienden en onze 4 jonge kinderen hebben we genoten van het gevarieerde landschap en de prachtige zee.

img-2047

Omdat we eigenlijk altijd op kleine campings staan, zijn we Istrië direct voorbij gereden en naar Dalmatië doorgegaan. 

Een zeer gevarieerd land met woeste binnenlanden en bergen en aan de andere kant alleen maar kust. Je kon zien dat het een land is van tegenstellingen, vroeger was er heel veel toerisme in Joegoslavië maar na de oorlog waren ze het niet meer gewend. Qua campings hebben we uiteindelijk een vrij kleine camping gevonden die circa 60 plaatsen had. Niet een hele grote camping, want die zijn er genoeg. Of een autocamp, een hele kleine camping in de achtertuin. Dit leek ons toch echt te spartaans. 

Bijna alle campings vind je aan zee en daar kun je volop genieten. Zandstranden zijn er niet veel, er liggen veel kleine steentjes zowel op het strand als direct in de zee. Waterschoenen zijn een must, al is het alleen al om niet op de zee-egels te trappen!
dsci1172

 Na de eerste jaren een boot gehuurd te hebben, besloten we zelf een boot te kopen, waarmee we het gebied konden verkennen.  Dat is pas geweldig, elke dag koffiedrinken op een van de eilandjes voor de kust, tochten uitzetten en genieten van blauwe baaien om tussendoor te zwemmen. 

Op het water zie je de mooiste en grootste jachten varen, die graag aanmeren in de haven bij Skradin in de buurt van de Krka watervallen of in Trogir waar ze in de haven in het centrum kunnen aanleggen om gezien te worden!

De foto’s van de zonsondergang en de ruige kust heb ik met mijn iPhone6 genomen en bewerkt met de fotobewerking die op de iPhone zelf zit.

 

Jouw mooiste vakantiefoto hier?

Iedere Connected publiceren we de mooiste vakantiefoto van een van onze lezers. Wat is het verhaal achter de foto? Hoe heb je de foto genomen en wat zijn de technische specificatie?

Wil jij met jouw mooiste vakantiefoto in Connected staan? Stuur dan een mail naar eitcader.[antispam].@aaconnected.nl en we nemen contact met je op.

 

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored