icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Meditatie-apps

meditatie

Tekst: Ruby Amusah
Als ik denk aan gezondheid en ontspanning dan denk ik meteen: RunKeeper App. Maar is dat wel ontspanning? Ontspanning door inspanning wordt wel gezegd. Van nature ben ik een druk en energiek persoon.  Meditatie zou mijn leven best kunnen verrijken.


Ik download drie meditatie-apps waarvan er een meteen afvalt. Zen.nl is een mooi vormgegeven app maar beslist voor gevorderden. Het enige waar ik mee kan werken is een aftellende klok en een gong. Ik heb geen idee hoe te mediteren dus mijn hoofd blijft druk. Volgende app dan maar.


daily-10Met goede moed begin ik aan Daily10-app. Rustig lig ik op bed met de oordopjes in. Met gesloten ogen druk ik op play. De stem van een Engels sprekende Jambers dringt mijn oren binnen. Van schrik open ik mijn ogen om deze beleving af te sluiten met een rilling.
De volgende dag is mijn hoop gevestigd op de app Meditatie. Ik volg in alle rust de kleurenmeditatie en eindig als een rustig stralende regenboog. Ontspannen begin ik de nacht en slaap lekker door.
Ik mediteer wisselend tussen de twee apps.
Daily10 App
Daily 10 met de Jambers stem begint te wennen. Naast de stem kan je ook diverse rustgevende geluiden kiezen waardoor de stem wat naar de achtergrond verdwijnt.
De eerste meditatie die ik volg, Mind Fullness, staat in het teken van scannen van je lichaam. Deze geleide meditatie maakt je bewust van spanningen. De essentie van de oefening is dat spanning er mag zijn. Wees je bewust, ervaar het in het hier en nu. Helaas komt deze meditatie iets te hard binnen omdat deze ook gericht is op spanningen in je lichaam. 
De DeepSleep-meditatie in deze app heeft mijn voorkeur omdat ik een moeilijke slaper ben. Door middel van het zwaar maken van je ledenmaten en weg laten glijden van gedachten ben ik in no time in dromenland. Missie geslaagd.
Meditatie App
Meditatie heeft ook een 'Geleide Meditatie', waarbij je je lichaam scant. Hierbij is de essentie het ontspannen van de ledematen om zo tot een diepere rust te komen. Gedachten mogen er zijn. Spanningen hoef ik niet bewust te ervaren. Ze zijn aanwezig maar ik laat ze voorbij glijden. Deze geleide meditatie verkies ik boven die van de Daily10 omdat deze minder hard binnenkomt.

zen-nl
De ‘Energie Meditatie’ is een verrassende aanrader. Bijzonder hoe je de energie van je lichaam kunt voelen. Daarnaast is het ook opwekkend en rustgevend tegelijk. Deze meditatie geeft oprecht een positief gevoel.
Na zeven dagen concludeer ik: mediteren is zoeken naar persoonlijk evenwicht. Zeker waardevol maar niet binnen een week te leren.
Streamers
<Bijzonder hoe je de energie van je lichaam voelt>
<In no time in dromenland>

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 1 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 2 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 3 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored