icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Lifehacks

unlocken-smartphone-otg

Tekst: Eugenie Gijsberts

Lifehacking, we maken er allemaal wel dagelijks gebruik van, bewust of onbewust. Volgens Wikipedia  verwijst de  term life hack (of life hacking) naar onconventioneel gebruik van ICT en andere simpele hulpmiddelen die je helpen om te gaan met overvloed aan informatie.

In iedere Connected delen we regelmatig lifehacks via de rubriek Kort & Simpel. In dit artikel maken we een opsomming van vele handige lifehacks.

 

Het internet staat er bol van. Er zijn hele sites die over dit thema gaan, zoals lifehacking.org en lifehacking.nl om nog niet te spreken over de vele filmpjes op YouTube die het zoekresultaat ‘lifehacks’ oplevert.

Huis, tuin en keuken

 bb2d44c52b9f50b15800fb0754b63c05

 • Eitje bereiden in de magnetron. Breek het ei in een glas, zet er een klein bordje bovenop, 30 sec in de magnetron en klaar is je eitje.
 • Een lege plastic ketchupfles werkt prima om je pannenkoekenbeslag in de pan te gieten. Nooit meer knoeien.
 • Een kers ontpit je handig met de achterkant van een veiligheidsspeld.
 • Een open plastic zakje met bijv. nog wat nootjes, strijk je makkelijk dicht door er een strip aluminiumfolie overheen te leggen en dan kort met de strijkbout erover. Let wel op dat je niet het plastic raakt!
 • Bananen langer houdbaar maken? Omwikkel de steel met wat folie.
 • Boterham met gesmolten kaas? Leg je broodrooster op zijn zij zodat je een mini-gril creëert. Boterham met kaas eronder en toasten maar!
 • Heldere ijsblokjes? Kook het water eerst voordat je het invriest.

Reizen

 

 • Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar het schijnt dat je met gebruik van VPN bij het boeken van een hotelkamer of een vlucht veel kan besparen.
  Met VPN maak je verbinding naar een server in een ander land, bijv. Bulgarije waardoor de browser denkt dat je in een ander land zit. Wanneer je dan bijv. op Expedia naar een vlucht zoekt krijg je vaak een ander tarief te zien dan wanneer je vanuit Nederland zoekt.
 • Een andere manier is om Online Travel Agents (OTA’s) te laten denken dat je vanuit een ander land zoekt, is de extensie van de site aan te passen: bijv. momondo.nl versus momondo.de.
 • Wanneer je weet wanneer je ergens naar toe wilt vliegen voor een verre reis is het goed om ook omgekeerd te zoeken. Dus kijk vanuit de bestemming waar je naar toe wilt vliegen welke bestemmingen vanuit daar goedkoop zijn om naar toe te vliegen en kijk vervolgens of je daar zelf vanuit je eigen land of aangrenzend land goedkoop kan komen.
  Bijvoorbeeld: je wilt vanuit Nederland naar Perth, Australië. Wanneer je kijkt welke bestemmingen vanuit Perth goedkoop zijn, is Kuala Lumpur het voordeligst. Kuala Lumpur is weer goedkoop vanuit Düsseldorf.

Fotografie

 

 • Om bijv. een waterval een softer effect te geven maak je met je iPhone een foto met Livephoto aan. Nadat je de foto hebt gemaakt open je deze in foto’s, scrol je iets omlaag en pas je het effect ‘lange belichting’ toe.
 • schermafbeelding-2019-01-05-om-16-14-57
 • Maak je graag productfoto’s? Gebruik dan je computerscherm met een afbeelding als achtergrond.
 • Met simpele voorwerpen vlak voor je lens kan je allerlei effecten creëren, bijv. een boterhamzakje voor een softer effect, een zeefje voor een raster effect etc.

Smartphones

 Is je touchscreen van je Android toestel kapot, koppel er dan een muis aan. Dit doe je door een verloopstekkertje van micro-USB naar USB eraan te koppelen en daarin een bluetooth-adapter voor je muis in te steken.

unlocken-smartphone-otg

 • Krassen op je telefoon, verwijder je met een beetje ouderwetse tandpasta (dus geen gel of blauwe etc.). Doe een beetje op een wattenstaafje, draai hem zachtjes over de kras totdat deze verdwenen is. Verwijder de tandpastarestanten met een vochtig doekje
 • Een standaardje nodig voor je smartphone? Klap je pootjes van je zonnebril iets uit, keer hem om en voilà, een standaard voor je smartphone.zonnebril-als-standaard-voor-je-smartphone-lifehack-handige-toepassing-zonnebril-kopen-bij-brillenkopen-nl
Evenementen
JAN
11
PC voor privé

Aanbiedingen

Vanaf het nieuwe jaar gaan we een aanbod doen met diverse PC's, Mac etc voor privégebruik. Naar a...

 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored