icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Kort en simpel-juni 2017

google-maps

 

 

Google Maps

Steeds vaker gebruik ik Google Maps als ik op pad ben. Niet alleen voor de reis vanuit mijn huis naar het werk maar ook als ik ga wandelen of een stuk moet rijden. Een locatie delen via WhatsApp is al even mogelijk maar sinds kort is het ook mogelijk om je locatie te delen via iMessage. In het menu van Google Maps kan je nu kiezen voor berichten (iMessage). Hiermee is het mogelijk om real time je Google Maps-locatie te delen met mensen die jij kent. Erg handig als je bijvoorbeeld continue wil laten weten waar je bent. Natuurlijk kan dit ook voor een kortere periode.

 

Bike Computer

Waar even geleden de fietscomputer nog regelmatig gebruikt werd zie je tegenwoordig steeds meer de mobiele telefoon als fietscomputer. Een app die nu hoge ogen gooit is ‘Bike computer’ In een half jaar tijd is deze app al 100.000 keer gedownload. Je gebruikt daarmee de iPhone als fietscomputer op je stuur en de app synchroniseert alles bijvoorbeeld met Strava. Ook heeft deze app een speciale ‘Keep me safe’ functie, bij een ongeluk stuurt deze functie direct een noodbericht naar vrienden of familie. Een mooi en veilig idee.

 

Travis the translatortravis-the-translator

Natuurlijk kan iedere telefoon worden gebruikt voor het vertalen van teksten. De apps van Google kunnen dit al door in te spreken of een foto te maken. Maar nu is er ook een speciaal apparaatje wat men Travis noemt. Travis kent 80 talen en werkt door middel van Artificial Intelligence. Hierdoor werkt Travis meer accuraat, sneller en beter dan ieder vertaalprogramma op een telefoon. Travis werkt zowel online als offline en is daardoor altijd beschikbaar als tolk in het buitenland.

 

Mobiele hotspot via iOSpersoonlijke-hotspot

Vaak krijg ik te horen dat een openbare wifispot niet altijd veilig is. Vooral in het buitenland probeert men op deze manier gebruikersnamen en wachtwoorden te onderscheppen. Daarom is het soms veiliger om je telefoon te gebruiken als hotspot. Via iOS is dit eenvoudig in te stellen. Navigeer hiervoor naar Instellingen/Persoonlijke hotspot en activeer de functie achter ‘Persoonlijke hotspot’. Nu wordt je toestel zichtbaar als je deze bijvoorbeeld zoekt met je iPad. Een verbinding is dan makkelijk te maken met behulp van het invoeren van het wachtwoord. Let natuurlijk wel goed op je datagebruik.

 

Aan welke kant moet ik tanken?

benzinemeter

Ik heb weleens een stressmomentje in het buitenland als ik aan kom rijden op een druk tankstation. Overal lange rijen en mensen met drukke gebaren. Waar sluit ik aan en aan welke kant zat de vulopening van de benzinetank ook alweer? Hiervoor heb ik nog geen app kunnen vinden maar heb ik wel een tip gevonden die lijkt te kloppen. Op het dashboard van de auto staat het symbool van een benzinepomp. Naast dit symbool zie je vaak een driehoekje staan. De richting waarin het driehoekje wijst, is de kant waar de brandstoftank zit. Zo kan je in één keer zien welke rij je moet kiezen. Mocht de tip niet kloppen dan hoor ik het graag via twitter: @denniswooning

 

 

 

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored