icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Kort en Simpel december 2018

watch 2

Tekst Dennis Wooning

De Apple Watch als zaklamp

Ik ben sinds kerst 2017 de trotse bezitter van een Apple Watch van de 3e generatie. Naast het feit dat ik het een mooi sieraad vind, kan ik er als een van de weinigen ook mee betalen en gebruik ik hem dus dagelijks. Iedere dag word ik door mijn Apple Watch stilletjes gewekt en tegenwoordig gebruik ik hem ook als ik erg laat thuiskom en ik geen lichten aan wil doen.

Sinds watchOS 4 kan je Apple Watch namelijk ook gebruiken als handige zaklamp. Dit is erg handig om bijvoorbeeld in het donker het sleutelgat te vinden en het helpt mij om mij uit te kleden in het donker zonder al de lichten aan te doen en daarmee mijn vrouw wakker te maken.

watch 2

 

 

Je kunt de zaklamp instellen op een aantal standen via het bedieningspaneel van de Apple Watch. Er zijn drie verschillende standen: wit licht, knipperend wit licht en rood licht. Je gebruikt deze opties als volgt:

  1. Activeer het scherm en veeg op de wijzerplaat van beneden naar boven om het Bedieningspaneel te openen.
  2. Tik in het Bedieningspaneel op het zaklamp-icoontje.
  3. Eerst wordt het witte licht getoond. Tik hierop of wacht even zodat de helderheid maximaal wordt gezet.
  4. Veeg naar links om te wisselen naar het knipperende of rode licht.
  5. Druk op de Digital Crown om de zaklamp weer af te sluiten.

Naast de hulp in het donker zorgt de zaklamp ook voor veiligheid. In de zomer heb ik diverse avonden hardgelopen in het donker waarbij het knipperende scherm zorgde dat ik duidelijk zichtbaar was.

Met weinig kleding op reis

Afgelopen week was ik voor de bank weer in het buitenland. Het valt mij dan steeds vaker op dat mensen ontzettend veel spullen bij zich hebben. En eigenlijk is dat vaak helemaal niet nodig. Daarnaast is het sneller om alles in de handbagage te doen zodat je niet op je koffer hoeft te wachten. Als je bijvoorbeeld twee weken op vakantie gaat zijn er veel tips die zorgen dat je op deze manier licht kan reizen.

Hanteer de 5-4-3-2-1 regel. Vijf bovenstukken, vier stuks onderkleding, drie accessoires, twee paar schoenen, één zwemoutfit. Neem nooit kleding mee voor meer dan twee weken. Je kunt tussendoor naar een wasserette om je kleding uit te wassen. Neem kleren mee in neutrale kleuren, waardoor je makkelijk kunt combineren. Neem alleen mini-verpakkingen mee van cosmetische producten. Als je in een hotel verblijft waar shampoo, zeep en dergelijke inbegrepen zijn in de kamer, laat deze dan thuis. Bewaar wat ruimte voor souvenirs. Bespaar ruimte door kleding op te rollen. Plaats kleinere voorwerpen in je schoenen. Doe je schoenen in een plastic tas om te voorkomen dat kleding vies wordt. Met deze tips reis je licht en ben je na afloop ook niet lang aan het wassen.

Geen wachtwoorden meer onthouden

Wie herkent het niet, op veel websites worden veel wachtwoorden gevraagd. Het liefste zou ik overal hetzelfde wachtwoord willen invullen maar vanuit veiligheid is dit geen optie en daarnaast verschillen per websites ook vaak de verplichtingen hoe je het wachtwoord moet opbouwen. Gelukkig is er nu hulp en kunnen in iOS12 de wachtwoorden automatisch worden ingevuld door AutoFill wat samenwerkt met allerlei wachtwoordenapps.

 

Wat is AutoFill? Zoals de naam al aangeeft zorgt AutoFill ervoor dat al je wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch ingevuld worden. AutoFill werkt zowel in Safari als in apps. Zodra je ergens een wachtwoord moet invoeren, verschijnt er boven het toetsenbord een suggestie uit je opgeslagen wachtwoorden, maar je kan vanaf daar ook door je kluis bladeren om een ander wachtwoord te kiezen. Met een enkele tik (en een scan van TouchID of FaceID) voer je een wachtwoord in. Externe apps waar je wachtwoorden in moet voeren hoeven niet aangepast te worden. De AutoFill-functie herkent de app en stelt automatisch de juiste gebruikersnaam en wachtwoord voor.

AutoFill werkt samen met je wachtwoorden die opgeslagen zijn in je iCloud-sleutelhanger. Daarnaast kunnen externe wachtwoordenapps zoals 1Password en LastPass ook gebruikmaken van AutoFill. De wachtwoordenapps moeten daarvoor bijgewerkt worden, maar gelukkig is dat bij veel apps wel het geval.

Hoe stel ik AutoFill in? Je hoeft de functie slechts eenmalig in te stellen, dit werkt als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts.
  2. Gebruik je alleen iCloud-sleutelhanger, zet de schakelaar bij Vul automatisch in dan aan. Heb je ook 1Password, LastPass of een andere wachtwoordenapp die dit ondersteunt, tik dan op de knop Vul automatisch in.
  3. Zet daar de schakelaar aan en kies de kluizen die je voor deze functie wil gebruiken. Gebruik je dus meerdere wachtwoordenapps, dan kun je deze allemaal gebruiken.

Heb je meerdere accounts bij een website of app, dan is het goede account te herkennen aan de weergegeven gebruikersnaam.

bestand-29-10-18-20-24-52

Verificatiecodes die via sms gestuurd worden, worden ook automatisch ingevuld. Je hoeft dus niet meer naar het sms-bericht te gaan om daar de cijfercode te onthouden en over te tikken of om te kopiëren. Dankzij AutoFill gebeurt dat nu helemaal automatisch.

Netjes je punten slijpen

Na een training mindmapping gebruik ik tegenwoordig weer potloden. Vaak gebruik ik het standaard vulpotlood met stiftjes van 0.7mm maar soms gebruik ik ook nog wel het ouderwetse slijppotlood. Mijn tas is dus weer verder uitgebreid met een aantal potloden, een gummetje en een puntenslijper. Bij het slijpen van de potloden is er niet altijd een prullenbak en om e.e.a. netjes te houden heb ik een leuke oplossing gevonden die snel en makkelijk te maken is. Door de puntenslijper in de opening van een leeg Tic Tac-doosje te plaatsen, wordt het slijpsel van je potlood opgevangen in het bakje.

tic-tac-doosjeJe hoeft nu alleen maar het doosje te legen als deze vol is door het deksel eraf te halen! Dus kan ik netjes de punten slijpen zonder rommel te maken.

 

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored