icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Je eigen fotoboek maken? Neem eens een kijkje bij Webprint

Je eigen foto’s in fysieke vorm terugzien in een boek geeft veel fotografen voldoening. Bij Webprint kun je terecht voor een dergelijk fotoboek. Wij hebben er een voor je getest.

Tekst: redactie

Vroeger was het eigenlijk bijna vanzelfsprekend dat je een fotoboek maakte met vakantieof familiefoto’s. Met de intrede van de digitale fotografie is dat allemaal veranderd, want je foto’s staan nu voor eeuwig op je harde schijf of online.

Eigenlijk is het ontzettend jammer dat er tegenwoordig niet meer zoveel fotoboeken gemaakt worden, want een foto in een boek is toch een stukje magischer dan eentje in een map op je computer. Wil je nu zo’n fraai fotoboek maken, dan kun je bij Webprint terecht voor het in boekvorm gieten van je fotografische avonturen. Wij namen de proef op de som en bestelden een fotoboek bij Webprint. Onderwerp? Onze foto’s die we maakten tijdens een recente reis naar Japan. We kozen voor een liggend fotoboek in de maat XL met linnen hardcover.

webprint-2

Samenstellen

Het samenstellen van het fotoboek ging erg gemakkelijk via de site van Webprint. Je kunt daar kiezen uit diverse verschillende stijlen en opties. Zo heeft Webprint diverse fotoboekstijlen voor je in petto met deels vastgelegde opmaak, die overigens ook weer naar eigen smaak aan te passen is. Maar heb je een grote portie creativiteit en wil je een volledig blank canvas dan kan dat uiteraard ook. Daarna zijn er nog wat opties om uit te kiezen, want ook de cover kun je precies naar eigen smaak aanpassen. Wij kozen voor een stijlvolle effen linnen cover, maar je kunt ook kiezen voor een lederen variant en eentje met je eigen foto’s. Allemaal met harde kaft, dat is wel zo fijn voor de stevigheid. Ook aan de binnenzijde is er een keuze te maken. Kies je voor glanzend of voor mat fotopapier? Die keuze is natuurlijk afhankelijk van smaak en ook van je foto’s, maar het is mooi om te zien dat Webprint je deze keuze biedt.

Kwaliteit

Toen het fotoboek op de redactie binnenkwam waren we blij verrast door de fijne kwaliteit. Het XLfotoboek is inderdaad erg groot, maar tot in de puntjes verzorgd. De afwerking van de linnen cover is prima en ook aan de binnenzijde is alles zoals je dat graag ziet. Een groot voordeel is het feit dat er gebruikgemaakt wordt van vlakliggende pagina’s, zodat eventueel doorlopende foto’s optimaal getoond kunnen worden. Je hebt dus geen last van een stukje foto dat wegvalt in de naad tussen twee pagina’s. De kleuren, scherpte en het contrast van de foto’s zijn erg goed. Kleurschakeringen worden goed weergegeven en donkere delen van je foto’s lopen niet dicht.

Al met al is een fotoboek van Webprint een prima keuze als je graag een fotoboek wilt maken met je eigen foto’s. Er zijn meer dan voldoende opties beschikbaar en er zal dus ook voor ieder wat wils zijn binnen het assortiment van Webprint. Het bestelproces en de kwaliteit van het eindproduct zijn ook prima in orde.

Prijs: Er is al een Webprint-fotoboek vanaf € 7,95. Een liggend XL-fotoboek is er vanaf € 49,95
Info: webprint.nl

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 1 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 2 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 3 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored