icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Ik ga op reis en ik neem mee…

yuggler

 

 

Waar we vroeger nog met een stapel reisboeken en gidsen op vakantie gingen om de mooiste plekjes te ontdekken, heb je nu eigenlijk niets meer dan je smartphone of tablet nodig als je op pad gaat. En zeker wanneer je een stedentrip gaat doen in een nog onbekende stad is dat heel handig. Zoals bij alle andere soorten apps is het echter ook bij reisapps een kwestie van het kaf van het koren scheiden. Maar welke apps kun je nou het beste gebruiken wanneer je op reis bent?

Lonely planet 

Iedere frequente reiziger kent ze wel; de kleine blauwe gidsjes die uitgebracht worden door Lonely Planet. Deze reeks boeken behoorden altijd al tot de beste reisgidsen en ook de app stelt niet teleur. De manier waarop de app is ingedeeld lijkt op de boeken. Je kunt kiezen voor verschillende categorieën zoals eten & drinken, winkelen en slapen. Wanneer je de app downloadt heb je keuze uit talloze stedengidsen die je kunt downloaden. Voor die download heb je uiteraard Wifi nodig, maar als deze eenmaal compleet is kun je de app ook offline inschakelen. Dat geldt ook voor de kaart van de stad. Heel handig dus, als je op een plek bent waar je even geen internet hebt. De app is gratis te downloaden voor elke smartphone.

Uber

Een naam die natuurlijk niet mag ontbreken uit deze lijst is Uber. Met name wanneer je een taxirit wil regelen van het vliegveld naar je accommodatie en gedoe met het openbaar vervoer wil vermijden is Uber een aanrader. Taxi’s op vliegvelden vragen vaak extreem hoge prijzen waar een Uber soms zelfs voor de helft van de taxiprijs te boeken is. Let wel op dat Uber gekoppeld moet worden aan een creditcard om de betaling van de rit uit te kunnen voeren. Het handigst is dus om dit alvast in Nederland in te stellen, zodat je zeker weet dat je voorbereid op reis gaat.

Wifi Finder

Hoewel er op steeds meer plekken ter wereld openbare wifi beschikbaar is, zijn deze verbindingen niet altijd even goed te vinden. De Wifi Finder helpt je hiermee verder. In de app kun je door middel van een database vrijwel alle openbare wifinetwerken ter wereld vinden. Download het bestand wel voor je op reis gaat, anders heb je alsnog dataverkeer nodig om de app te gebruiken en ben je weer terug bij af.

Tripadvisor

Recensies van andere reizigers kunnen je vaak een idee geven van welk hotel of restaurant tijdens jouw stedentrip de moeite waard is. De handigste app hiervoor is die van Tripadvisor, waar talloze hotels, restaurants en andere toeristische trekpleisters in te vinden zijn, allemaal voorzien van een beoordeling door de gebruikers van Tripadvisor.

 

Is dit OK?isditok

Als er iets is wat wij Nederlanders leuk vinden dan is het wel souvenirs meenemen van onze reizen. Maar wat vaak wordt vergeten is dat niet zomaar alles mee mag naar Nederland. Met deze app kun je zelf controleren of jouw souvenirs mee de grens over mogen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opgetelde waarde van de producten die je koopt. Neem je veel nieuwe apparatuur mee terug naar huis, dan kan het weleens zo zijn dat je hierover belasting moet betalen. Maar ook sommige voedingsmiddelen die in andere landen worden toegestaan mogen uit veiligheidsoverwegingen niet mee ons land in. De app is ontwikkeld door de douane en biedt dus de meest recente en betrouwbare informatie over dit onderwerp.

Yuggleryuggler

Reis je met kinderen? Dan kan het weleens lastig zijn om kindvriendelijke activiteiten te vinden waar de hele familie van geniet. Dat vonden de makers van Yuggler ook. Zij maakten een app waarmee je overal ter wereld leuke activiteiten en uitjes kunt vinden die geschikt zijn voor kinderen. In de app kun je ook nog gebruik maken van verschillende categorieën om de activiteit te vinden waar jullie als gezin allemaal blij van worden. Wat de app nog handiger maakt is dat je kunt zoeken op een bepaalde leeftijdsklasse en dus iets kunt vinden dat past bij de leeftijd van je kroost. Dan gaan ze zich in ieder geval niet vervelen. Let wel op: de app is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor iOS.

Skype

Het lijkt voor de hand liggend maar toch willen we het nog weleens vergeten. Zorg voor je op reis gaat dat je Skype op je telefoon hebt geïnstalleerd. Zo kun je goedkoper en gemakkelijk overal op reis in contact blijven met het thuisfront. Vooral als je alleen reist kan dit een aanrader zijn. Het is daarnaast natuurlijk een heel leuke manier om beelden van je vakantieadres te delen met vrienden en familie.

 

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 1 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 2 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 3 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored