icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Grimm Audio LS1be, high-end audio speakersysteem

Wanneer je het over kwaliteit luidsprekers hebt, dan valt de naam Grimm Audio al snel. Het Eindhovense bedrijf maakt producten voor de echte liefhebber. Dat betekent: mensen die zich graag laten raken door geluid dat weergeeft hoe artiesten hun muziek echt bedoelen.

Tekst: redactie

Om dit te bereiken laat Grimm Audio zich leiden door wetenschappelijke kennis en combineert dit met expertise en enthousiasme voor audio en muziek in het algemeen. Daarnaast wil het oog ook wat, en ook op dat vlak worden kosten noch moeite gespaard.

Transparantie in geluid

De LS1be is het nieuwe topmodel luidspreker van Grimm Audio en tilt de al hoge kwaliteit van voorganger LS1 nog verder omhoog. Het betreft hier niet alleen een speaker maar een compleet weergavesysteem. Grimm Audio is er van overtuigd dat de hoogst mogelijke transparantie in geluid enkel bereikt wordt wanneer alle componenten verantwoordelijk voor het geluid in één product geïntegreerd zijn. Hierdoor creëert het bedrijf een optimale afstemming van de onderdelen, waarmee een extreem hoog niveau aan audiokwaliteit behaald wordt.

Tweeter en elektronica

Grimm Audio heeft de LS1be voorzien van een bijzondere Beryllium tweeter, ontwikkeld in samenwerking met het Noorse SEAS. De tweeter verlaagt vervorming nog meer dan zijn voorganger en kent een nog breder frequentiebereik. In de elektronica heeft Grimm Audio nog betere componenten toegepast en is men erin geslaagd om ‘jitter’ van het digitale klokcircuit verder te verlagen. Daarmee is een prachtige rust en transparantie in de klank verkregen.

Subwoofer

Voor de subwoofers heeft Grimm Audio gebruik gemaakt van een klassieke Philipstechnologie en deze sterk verbeterd. Men noemt dit Digital Motional Feedback (DMF). Deze technologie meet continue de bewegingen van de woofer via een sensor en vergelijkt deze met het oorspronkelijke geluidssignaal. Eventuele afwijkingen worden direct gecorrigeerd. De lage tonen kennen hierom bij de LS1be een net zo hoge mate van transparantie en rust als de midden- en hoge tonen.

Grimm Audio ls1be

Extern aansturen

Het LS1be-systeem wordt geleverd met een mooie controller waarmee het volume ingesteld wordt en tussen de bronnen gekozen kan worden. Zowel analoge bronnen als digitale bronnen (zoals een CD speler of een smart TV) kunnen worden aangesloten. De hoogwaardige LS1i USB-interface stelt je in staat om de speakers direct op een PC of Mac of andere mediaspeler aan te sluiten. Vanaf de PC of Mac is het systeem bovendien met speciale Grimm Audio software in te stellen voor een optimale weergave in uw huiskamer.

Design

Natuurlijk, een dergelijk systeem schaf je enkel aan om puur van de audio te genieten, maar toch is het prettig dat de speakers ook zeer mooi zijn vormgegeven. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere designs waardoor er geen interieur is waar de speakers niet bij passen.

Unieke luisterervaring

Om de LS1-serie voor een breder publiek beschikbaar te maken, heeft Grimm Audio in dit najaar de LS1a gelanceerd. Met de LS1a levert Grimm Audio een geïntegreerd high end systeem voor € 13.000,=. Het is de instapper in de LS1-lijn en geeft dankzij de kenmerkende Grimm Audio eigenschappen, muziekliefhebbers een fantastische beleving van hun muziek. Het luisteren naar iedere speaker uit de LS1-serie is keer op keer een verrassing en nodigt uit om de speakers zelf te gaan beluisteren. Grimm Audio werkt in Nederland samen met de high-end audio dealers Beter Beeld & Geluid (Hilversum) en Chattelin Audio Systems (Den Haag) en heeft meerdere dealers buiten Nederland (www.grimmaudio.com/listen).

Prijs: € 36.000,- | Info:grimmaudio.com

Over Grimm Audio
Grimm Audio is een producent van hoogwaardige audioapparatuur die zowel de professionele audiosector als de veeleisende luisteraar bedient. De LS1 mag gerust een van de beste speakersystemen ter wereld genoemd worden, en daar doet het bedrijf met de LS1be nog een schep bovenop. We kunnen het wel schrijven, maar feit is: horen is geloven.

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored