icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Games die vastpakken en niet meer loslaten: drie toptitels

sean-do-ehld2utef68-unsplash

Het Internet of Things ontwikkelt zich razendsnel. Slimme thermostaten, deurbellen en camera’s zijn slechts enkele voorbeelden van de vruchten die we daarvan plukken. Met dank aan een alsmaar grotere verbondenheid, is ook gaming onherkenbaar ten opzichte van twintig jaar terug.

Klassiekers als Pong maakten eerder plaats voor revolutionaire 3D-titels als Super Mario 64. Die titels maakten weer plaats voor keiharde actiespellen als Call of Duty. De Playstations, Xbox’en en Nintendo’s waar het gros van deze topgames op draaien, domineerden dan ook jarenlang de markt. Daar brengt de opkomst van smartphones en connectiviteit verandering in. 

Razendsnelle netwerkverbindingen stellen liefhebbers van gaming in staat om op devices naar wens met elkaar te kunnen spelen. Zo vind je vandaag de dag tal van topspellen die zowel op Android en iOS als Windows en macOS draaien. Dat betekent dat jouw neefje niet dezelfde peperdure iMac hoeft te hebben om gezamenlijk van een potje te genieten. Hij op de smartphone, jij op de desktop, beiden in hetzelfde team. 

Titels die samenspel op verschillende devices toestaan worden ook wel cross-play games genoemd. Om jou op de hoogte te brengen van de spellen die je anno 2020 niet mag missen, selecteerden we de allerbeste cross-play games van het moment.  

MMORPG (Albion Online)

Waar de traditionele RPG je in de schoenen plaatst van een uitverkoren held, doet Albion Online dat niet. De MMORPG plaatst spelers in een middeleeuwse wereld, welke - in tegenstelling tot soortgelijke games als World of Warcraft - verrassend veel tegen de realiteit van zijn tijdsetting aanleunt. Je bent geen held. En dat wordt razendsnel duidelijk. 

Het merendeel van het gigantische spelgebied is gevaarlijk terrein. Individuen kunnen elkaar naar wens aanvallen. Na (virtueel) dood te gaan, verlies je al dat wat je op zak hebt, waaronder wapens, uitrusting en materialen. 

Over die materialen: je hoeft geen vechterstype te zijn, maar kan evengoed kiezen voor een speelstijl als mijnwerker of houthakker. Er valt een hoop goud te verdienen, maar in Albion Online heeft elk voordeel een nadeel. Je wint niets zonder iets in te leveren. Keuzes staan centraal, geen mens is een god. Wees overigens gewaarschuwd, want wie het gokje waagt om met deze titel van start te gaan, kan in een ogenblik honderden uren verder zijn. 

Shooter (Fortnite)

Epic Games, ontwikkelaar van het megapopulaire Fortnite, zette sinds de lancering van het spel € 1 miljard om. Met goede reden. De gratis titel is enorm verslavend. Dusdanig verslavend dat Fortnite sinds zijn lancering in 2017 tot 200 keer aan toe in verband gebracht is met een echtscheiding. Wanneer een spel zijn spelers dusdanig goed uit de echte wereld kan trekken dat spelers nooit meer terug willen, valt er wat ons betreft van een toptitel te spreken. 

In modus Battle Royal neem je het op tegen 99 anderen. Je wordt gedropt op een immens speelveld en hebt weinig meer dan een houweel tot je beschikking. Vervolgens kap je bomen en verzamel je steen en geweren om jezelf te kunnen beschermen. Overleven gaat niet in een hoekje, want het speelveld verkleint met de minuut. Fortnite noodzaakt je om eropuit te trekken en gevechten aan te gaan. De dopaminehit die met het verslaan van 99 anderen gepaard gaat is ongeëvenaard. Een zekere aanrader - en geheel gratis. 

Strategy (Baccarat) 

Speel je om te winnen, en dreig je tijdens het spelen te verliezen, dan is een game spannend. En des te meer tijd en energie er op het spel staat, des te interessanter jouw ervaring wordt. In het geval van een spel als het eerdergenoemde Albion kom je niet vooruit zonder risico’s te nemen. Dat maakt Albion een toptitel. Maar waar risicobeloning bij Albion een bijkomstigheid is, stelt Baccarat deze stijl centraal. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Baccarat het vermogen heeft om spelers urenlang op scherp te houden. 

Baccarat is een strategisch kansspel dat zich ook uitstekend leent om tegen vrienden te spelen. Tegelijkertijd is het instapniveau dusdanig laag dat je na een enkele blik op de spelregels aan de slag kunt. 

Let wel: hoewel je bij de de meeste games tijd en energie investeert, dreig je nooit letterlijk geld te verliezen, tenzij je flink in lootboxes investeert natuurlijk. Baccarat, een kansspel, draait juist om geld. Waag je een kans, dan loop je het risico te verliezen. Maar je kunt je geld ook verdubbelen, en dat is precies wat Baccarat interessant maakt. 

Evenementen
JAN
11
PC voor privé

Aanbiedingen

Vanaf het nieuwe jaar gaan we een aanbod doen met diverse PC's, Mac etc voor privégebruik. Naar a...

 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored