icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Ga voor het beste van twee werelden

wa-outback-1

ADVERTORIAL - Het zijn beide indrukwekkende landen: Australië en Nieuw-Zeeland. Maar ook al liggen ze in hetzelfde werelddeel, toch zijn beide landen erg verschillend. Het aanbod verschilt dan ook meer dan je misschien verwacht. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen? De landen zijn namelijk makkelijk in een rondreis te combineren.

Ben je benieuwd naar wat Australië en Nieuw-Zeeland te bieden hebben en hoe je de highlights in één reis kunt combineren? In dit artikel geven wij je een aantal redenen en benoemen we de highlights.

Waarom Australië en Nieuw-Zeeland combineren? Vijf redenen:

  • De vliegverbinding tussen de grotere steden van Australië en Nieuw-Zeeland is goed, waardoor de reistijd tussen beide landen erg mee valt.
  • De landen zijn veilig en door het grote aantal bezienswaardigheden uitstekend geschikt voor een rondreis.
  • Het klimaat van de landen verschilt nogal van elkaar, waardoor flora en fauna ook echt anders zijn. De enorme verscheidenheid aan planten en dieren in het ene land, zul je niet terugvinden in het andere.
  • De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. In Nieuw-Zeeland zijn dit de Maori’s. Een rondreis geeft je meer zicht op deze twee unieke bevolkingsgroepen en hun tradities.
  • Beide landen hebben verschillende natuurverschijnselen. Zo zijn er in Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld vulkanen, terwijl Australië bekend staat om de mooie onderwaterwereld.

Er zijn natuurlijk talloze redenen om Australië te bezoeken. Denk aan de mooie stranden, de wijngaarden of de Great Barrier Reef: het grootste koraalrif ter wereld. Maar er is meer. Hierbij drie van onze tips voor een bezoek aan Australië.

The Great Ocean Road

Langs de zuidkust van Australië volgt de weg de kustlijn over zo’n 240 kilometer. Dit is de Great Ocean Road, misschien wel een van de mooiste autoroutes ter wereld. De route leidt langs rotsformaties, zandstranden en karakteristieke vissersdorpen. Mocht je een dag in het regenwoud willen doorbrengen, dan is dat ook een mogelijkheid. Deze ligt namelijk ook vlakbij de kustroute.

doubtfulsoundovernightcruisefrommanapouri-doubtfulsoundovernightcruisefrommanapouri-001-18

Pak eens de fiets!

Australië is een groot land, waar het grootste deel van de bevolking in de stad woont. De steden zijn vaak groot en uitgestrekt, want er is immers toch ruimte genoeg! In de steden is veel te zien en doen, maar misschien zie je het niet helemaal zitten om dagenlang te lopen om een stad te verkennen. Gelukkig kan dit ook op de fiets. Onder leiding van een lokale gids zie je de highlights van Melbourne, Sydney en Brisbane. Ook de natuur rondom de steden is schitterend. Met de fiets kun je deze ontdekken door bijvoorbeeld een fietstour door Victoria te maken.

Wildlife spotten in een van de National Parks

In Australië zijn er vele unieke plant- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. De bekendste zijn misschien wel de kangoeroe en de koala. Het Kakadu National Park ligt in het noorden van het land en is het grootste National Park van het land. Er zijn watervallen, rotsschilderingen van Aboriginals en krokodillen. Is het Kakadu National Park te ver? Dan zijn er nog 500 andere nationale parken waar je uit kunt kiezen.

Uniek in Nieuw-Zeeland

Ook in Nieuw-Zeeland zijn er bijzondere plekken in overvloed. Denk bijvoorbeeld aan ruige berglandschappen met vulkanen of zeilen langs de kustlijn. Wij delen graag nog drie highlights van Nieuw-Zeeland met je.

Maak een gletsjertocht

Aan de westkust van Nieuw-Zeeland zijn meerdere gletsjers te vinden. Bijvoorbeeld de Tasman Glacier, die wel 27 kilometer lang is. Een tocht over een gletsjer, onder begeleiding van een gids, is absoluut een unieke ervaring. Wil je wel het spectaculaire uitzicht, maar niet de wandeling? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een helikoptervlucht over de Franz Josef Glacier, waarbij je ook over Mount Cook en Mount Tasman vliegt.

Een cruise door Doubtful Sound

Wat dacht je van een ontspannen tweedaagse cruise? Het zuidereiland van Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn fjordenlandschap met hoge watervallen en bijzondere diersoorten zoals pelsrobben, dolfijnen en pinguïns. Tijdens een cruise over de vredige wateren van de Doubtful Sound geeft een gids je uitleg over het ontstaan van het fjord. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je ook zwemmen of kajakken. Bij helder weer zie je ‘s avonds miljoenen sterren oplichten.

Dompel je onder in de Maori cultuur

De oorspronkelijke bewoners van Nieuw- Zeeland, de Maori’s, hebben allerlei eigen rituelen en gebruiken waarmee je kennis kunt maken. Bezoek bijvoorbeeld een welkomstceremonie of ontdek samen met een Maori-familie de heilige plekken in de natuur. Met TravelEssence kun je op verschillende manieren de Maori cultuur ervaren.

TravelEssence

TravelEssence, uw reisspecialist voor Australië en Nieuw-Zeeland TravelEssence is een expert op het gebied van reizen door zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Met TravelEssence ben je er zeker van dat je de mooiste plekken van allebei de landen ziet. Om uw individuele wensen te bespreken, neem je heel eenvoudig contact op met een van onze adviseurs. Samen geef je vorm aan je ideale reis.

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored