icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Foto Fair 2017

clipboard01

 

Masterclasses en Workshops

Al bij binnenkomst zag je veel fotografen lopen met rode hesjes. Deze werden uitgedeeld aan
fotografen die zich hadden ingeschreven voor diverse workshops en masterclasses die
gegeven werden door bekende en professionele fotografen. Zij richtten zich onder
andere op landschap, studio -en portretfotografie. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om samen met een professionele fotograaf een fotowandeling te maken.

In de voorverkoop waren deze dan ook heel snel uitverkocht. Vanaf 30 november 2017 begint de
kaartverkoop weer. Zorg er dan voor dat je er op tijd bij ben. In de workshops wordt er ruim de tijd voor je
genomen zodat je het onderdeel waarvoor je je hebt ingeschreven goed begrijpt. Ook hebben ze al de sessies goed afgesloten zodat je niet gestoord wordt door de overige bezoekers. Een echte aanrader om volgend jaar aan een masterclass deel te nemen.

Educatieve Lezingen

In de ruime keuze van educatieve lezingen viel mijn oog op de Urban Fotografie die door Wigo Worsseling werd gegeven. Urban Exploring (afgekort urbex) is een hele andere tak van fotografie die niet zonder gevaren is. De omstandigheden waarin je deze foto’s maakt zijn niet ideaal, sterker nog … het is vaak ook gewoon illegaal omdat je je veelal begeeft in voor het publiek afgesloten gebouwen. Denk hierbij aan leegstaande gebouwen (ziekenhuizen) of fabrieken. In een prachtige powerpoint presentatie kwamen genoeg tips & tricks voorbij om een veilige start hiermee te maken. Wigo Worsseling heeft inmiddels meerdere fotoboeken gemaakt en heeft zelfs in de National Geographic gestaan. Check www.worsseling.nl als je hier meer over wil weten.

Smartphone Fotografiesmartphone

Wat wel opviel was dat voor Smartphone Fotografie alleen Pixigo als standhouder aanwezig was. Je zou denken dat juist deze ontwikkeling populair zou zijn onder de fotografen. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat wanneer je een spiegelreflexcamera hebt je niet zomaar opeens gaat fotograferen met je smartphone. De ontwikkeling van speciale cases voor je smartphone staat zeker niet stil. Inmiddels zijn er diverse (ook onderwater) cases te koop met verwisselbare lenzen. Ook zijn er goede ‘clips’ te koop die je op je telefoon kunt klippen. Dit kan met een fish-eye, macro of groothoeklens. Op de website Pixigo.nl vind je een ruim aanbod van deze cases en clips. Als je dit interessant vindt dan is er in de ProbeerService van Connected inmiddels ook een Olloclip beschikbaar. Op 1 juli was er een speciale workshop voor Smartphone Fotografie. In de volgende editie staat hierover meer.

Dronesspark

Net als voor de Smartphone Fotografen was er voor de Drone gebruikers ook slechts een stand.  Hier werden door DJI Drones diverse presentaties gegeven. Filmen en fotograferen zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Toch merkte je dat heel veel fotografen meer willen. Zij komen niet op de plekken waar een drone kan komen. Daarnaast is de kwaliteit van de lens in een Drone tegenwoordig zo goed dat je hier veel meer mee kunt dan een paar jaar geleden. Ook worden de drones steeds compacter zodat je ze gemakkelijk op kunt vouwen en mee kunt nemen in je rugzak. Je telefoon klik je in een frame en dient dan meteen als beeldscherm voor je controller.  

 

Een goed voorbeeld hiervan is de DJI Drone die te pre-orderen is voor € 599,00. Dit is de kleinste versie van DJI die slechts 300 gram weegt. De DJI Spark beschikt over een 1/2.3" sensor. Dankzij deze chip is het mogelijk om 12 megapixel foto's en Full HD (1080P) videobeelden te schieten. De sensor is een stuk groter dan de chip in de gemiddelde smartphone, waardoor deze nog lichtgevoeliger is en een hogere kleurnauwkeurigheid heeft. De lens van de DJI Spark heeft een beeldhoek van 81,9° en een diafragma van f/2.6.

Over het algemeen was er voor elke amateur of professionele fotograaf wel wat te doen. De grote merken zoals Sony, Canon en Nikon waren goed vertegenwoordigd. Zij toonden de allernieuwste modellen en lieten je de verschillen duidelijk zien. Wat ook steeds meer in opmars is, is de 360 graden camera. Met deze camera film je in een keeralles wat om je heen gebeurd. Veelal zijn dit compacte sticks met een beperkt geheugen. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst hier steeds meer over horen en dat de veel bekendere merken hier ook zullen aanhaken.

Mocht je als amateurfotograaf het lastig vinden om mensen te benaderen? Op de Foto Fair lopen er heel veel figuranten rond die zich graag laten fotograferen. En als je niks hebt met portretfotografie dan kan je altijd nog de een valk of een uil op de foto zetten. Dit jaar was ook de ‘vogelshow’ van de partij.

 

De Foto Fair is echt het evenement van het jaar waar je volgend jaar echt heen moet!

 

 

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 1 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 2 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | deel 3 / 3 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored